2024. június 13.
Dibusz Dénes az Eb-ről és Pascal Jansenről
Kiutaztunk az Eb-re, hogy sok exkluzív fradis és magyar válogatott-tartalommal lepjük meg szurkolóinkat.

Indul az utazás

A FradiMédia maréknyi, de annál lelkesebb csapata szerdán kelt útra, hogy München érintésével csütörtökön megérkezzen Kölnbe, ahol a három Ferencváros-játékost, Dibusz Dénest, Varga Barnabást és Botka Endrét is a keretében tudó magyar válogatott szombaton kezdi meg szereplését Svájc ellen zsinórban harmadik Európa-bajnokságán, második alkalommal Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával. A nemzeti csapat még korábban, már hétfőn kirepült a németországi bázisára, az osztrák határhoz közel eső Weiler im Ällgauba. Dibuszék Telkiből gyermekek ünneplése közepette távoztak, s az Eb-n hasonló fogadtatásba csöppentek, hiszen a helyeik eddig agyon szerették a mieinket, megérkezésükkor világsztároknak kijáró üdvözlést kaptak és a szerdai közönség előtti edzés is nagy siker volt, de erről majd később. 

A magyar válogatott nyilvános edzése (mlsz.hu)

Köln már kész az Eb-re

A mintegy 1300 kilométeres autóút után az FM csapata csütörtökön délután érkezett meg Kölnbe, az előző szezon végén a Bundesliga 2-be kipottyanó 1.FC Köln stadionjához, ahol az akkreditációs központban megkaptuk belépőnket a tornára. A kölni sportközpont hemzsegett a focizó gyerekektől, igaz ők még a kölni utánpótlás edzésén szerepeltek, de hamarosan a RheinEnergie-stadion is megtelik labdarúgókkal. A létesítménybe egyelőre csak az előkészületeket végző dolgozók léphettek be, így közelebbi képpel nem szolgálhatunk, de a környék már jócskán sejteti, itt szombaton 15 órától Magyarország összecsap Svájccal az Eb A csoportjának második meccsén - a nyitómeccset pénteken 21 órától Németország vívja Skóciával Münchenben.

Gyerekek fociznak a kölni stadion mellett (fotó: Sas Gábor)

A piros-fehér-zöld HUN feliratos sapkám kis bonyodalmat okozott a helyieknek, akik előbb olasznak hittek, majd „megkérdezték Albániával itt játszunk majd Kölnben?” Ezzel őszintén szólva megfogtak, mert mikor Myrto Uzuni, korábbi kiváló csatárunk nem került be az albán Eb-keretbe, megfogadtam, Albánia meccseit nem fogom nézni a tornán…

A kölni helyszín Eb-színekben, de még zárva a nyilvánosság elől (fotó: Sas Gábor)

Végül továbbindultunk kerpeni szállásunk felé, Kölnben ugyanis már régóta nem lehetett elfogadható áru szállást kapni, az Eb, csakúgy mint a vb, vagy olimpia természetesen természetellenes módon felveri az árakat. Kerpenben viszont van látnivaló, ha nem is futball, de Forma-1 – bizonyára sokan tudják a Fradinak is volt régebben motorsport szakosztálya -, ennek örömére holnap igyekszünk egy videót hozni a kerpeni Gokart-pályáról, ahol a hétszeres világbajnok Michael Schumacher pályafutása indult, s azóta is kisebb múzeumként üzemel. 

Dibusz új edzőnkről is beszélt

Napok óta az egykori Bajnokok Ligája-győztes csatár, a német Karlheinz Riedle szülőfalujában, Weiler im Ällgauban készül tehát a nemzeti csapatunk. Csütörtök este sikerült csapatkapitányunkkal, Dibusz Dénessel beszélni az eddigi tapasztalatokról és új vezetőedzőnk, Pascal Jansen is szóba került.

- Meleg fogadtatásban volt részünk a weileriek részéről, az időjárás viszont annál zordabb volt, kedden is esősen indult a nap, de az edzés kezdésére elállt. Szép helyen vagyunk, zöld minden, nagy a nyugalom, a szállodában is minden nap próbálnak a kedvünkben járni. Megteremtik annak a feltételeit, hogy a felkészülés rendben menjen, és sikeres Európa-bajnokságunk legyen. Ezeknek a napoknak a fő célja a finomhangolás, a Svájc elleni taktikai elemek begyakorlása – mesélte Dibusz, aki végigvédte az Eb-selejtezőket, ám az egyelőre titok, hogy ő áll-e majd a gólvonalon a svájciak ellen.

Kapusunkat egy klubunkat érintő kérdéssel is megtaláltuk: érdeklődött-e már új vezetőedzőnk, a holland Pascal Jansen felől Kerkez Milosnál, aki volt a szakember játékosa az AZ Alkmaarnál?

- Amikor kezdett biztossá válni, hogy ő lesz az edző, beszélgettünk Milossal. Kiderült, nála is érdeklődött Jansen a klub iránt, ő is körbejárta, mi várhat rá a Fradinál. Örülök, hogy sok pozitívumot hallottam Milostól Pascal Jansenről. Jó véleménnyel van róla – tette hozzá Dibusz.  

A németeket minimum elődöntőbe várják a hazaiak

A nap végén még belefért venni egy újságot is, amely alapján kijelenthető, hogy a német megkérdezett lakosok a házigazdát minimum az elődöntőbe várják – köztük a kerpeni döneres is, aki viszont már nekünk nyilatkozott magától -, ez ugye azért is érint minket, mert jövő szerdán 18 órától Stuttgartban már Németország lesz az ellenfelünk, vagyis akár mi is keresztülhúzhatjuk a német szurkolók várakozásait. Az Express svájci szurkolókat is megszólaltatott, akik már nagyon várják a szombati meccset, és győzelemben bíznak, míg egy kisebb cikkben Szoboszlai Dominikot emelik ki, és azt firtatják, a nyitányra egészséges lesz-e az Izrael ellen összeszedett sérülés után. Bízunk benne.

Péntek

Terveink szerint, holnap hozunk egy videós beszámolót Kölnről, szurkolókra vadászunk és a Schumi múzeumot is megmutatjuk. Este pedig jön az első hivatalos eseményünk, a Svájc-meccs előtti sajtótájékoztató, ahova Bolla Bendegúz és Nego Loic érkezik, de majd próbáljuk Marco Rossit faggatni labdarúgóink helyzetéről is. Következő naplónkkal szombat délelőtt jelentkezünk, Varga Barnabás elárulja majd, milyen terveket fogalmazott meg az Eb-re!

Varga Barnabás is nagyon népszerű a válogatott bázisán (mlsz.hu)

Kövessetek minket és élvezzétek folyamatosan frissülő tartalmainkat a FradiMédia minden felültetén: a fradi.hu mellett Facebook- és Instagram-csatornánkon, valamint a Youtube-on és Tiktokon is.

Szabó Dávid (Németország)

Labdarúgó-Eb-programunk

A csoport:
Június 15., szombat  Magyarország-Svájc 15 óra, Köln
Június 19., szerda     Németország-Magyarország 18 óra, Stuttgart
Június 23., vasárnap  Skócia-Magyarország 21 óra, Stuttgart

Cikkajánló

Négy játékosunk is profi szerződést kapott

U19-es labdarúgócsapatunk alapemberei továbbra is az NB III-as együttesünket erősítik.

Isten hozott itthon, Barna!

A klubunk és a magyar fociválogatott csatára az Eb-n történt súlyos sérülése után szerdán hazatért.

„A pályán lévő energiát a szurkolóknak is érezni kell!”

A Fradi TV kamerái vezetőedzőnket, Pascal Jansent követték az edzőtáborban – VIDEÓ!

Julian Koch: ,,A sérülés utáni napok a legnehezebbek”

Korábbi védőnk szurkol Varga Barnabásnak, hogy mihamarabb felépüljön.

Marco Rossiék meglátogatták Varga Barnabást

A játékosok képviseletében Botka Endre ment be a kórházba.

Videó: Délelőtt kapuralövés, este konditerem

Hétfőn is két edzésen vett részt labdarúgócsapatunk Bad Radkersburgban.

"Köszönjük a rengeteg üzenetet"

Varga Barnabás túl van a műtéten. Erről gólkirályunk párja számolt be a FradiMédiának.

DRÁMA, EXTÁZIS – AKI OTT VOLT NEM FELEJTI

A FradiMédia Eb-kalandjai véget értek, de a válogatott még kiszurkolhatja a folytatást.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin